TOIVO -tiedonvälityshanke               ​​​​​​​​​​​​​​


Hankkeen toiminta-aika 1.2.2016 - 31.12.2018.
​​​​​​​Jatkohakemus 1.1.-30.6.2019​​​​​​​

Hankenumero 16932

Hankkeen tiedonvälitystyön tavoitteena on parantaa keskisuomalaisten maatilojen kilpailukykyä ja elinkelpoisuutta panostamalla seuraaviin kehityskohteisiin:

Maatilojen jatkuvuuden turvaaminen ja sukupolvenvaihdosten edistäminen ajantasaisen tiedon avulla

  • Maatilojen omistajanvaihdosten infotilaisuudet sekä sukupolvenvaihdoksiin ja rahoitustukiin liittyvää tiedonvälittämistä

Parannetaan ajantasaisen tiedon avulla viljelijöiden osaamista ja toimintakykyä muuttuvassa toimintaympäristössä

  • Maatalouden tulotuki-infoa
  • maa- ja metsätalouden veroinfot
  • muut ajankohtaistilaisuudet

Lähennetään ja vahvistetaan ruuan tuottajien, jatkojalostajien ja kuluttajien sekä ruokatuotantoon vaikuttavien päättäjien suhdetta oman alueen tuotantoon

Lisätään yleistä tietoisuutta ja ihmisten kiinnostusta maataloudesta ja ruoantuotannosta sekä sen aluetaloudellisesta merkityksestä.

Jatkohankkeella pyritään vastaamaan talouskriisin ja maatalouden toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten mukana tuomiin muutoksiin viestinnällä. Tavoitteena on infota viljelijää oman hyvinvoinnin tärkeydestä. Tuodaan esiin välitä viljelijä -hanketta sekä yksissä -hanketta, työterveyshuollon mahdollisuuksia ja kuntoutus - ja tuettujen lomien tukea viljelijän hyvinvoinnissa. Viestitään viljelijälle myös talouteen liittyvissä asioissa, kuten rahoittajien kanssa ennakoivan asioinnin merkitystä. Viestintä on monikanavaista painopisteen siirtyessä kuitenkin yhä enemmän sähköiseen viestintään.

Hankkeen ajankohtainen toiminta ja tapahtumat löytyvät myös aitomaaseutu.fi -kalenterista

Hankkeen yhteystiedot

Aila Rekola 8.1.2019 - 30.6.2019
Projektipäällikkö
0447090109
aila.rekola( at )mtk.fi

Toivo -tiedonvälityshanke Facebookissa