null Paluu kesälomilta ja elokuun ajankohtaista

Ajankohtaista

Paluu kesälomilta ja elokuun ajankohtaista

13.8.2021

Mukavaa elokuuta! MTK Keski-Suomen toimisto heräilee kesälomilta ja työntouhussa ovat taas Anja, Amanda ja Milla. Ensimmäisinä viikkoina meitä pitää kiireisenä tulevan CAP-suunnitelman (EU:n yhteinen maatalouspolitiikka) kansallisen strategian lausunnot ja syksyn askelmerkkien asettelu. Loppu vuonna touhuamme mm. Proagrian ja Maa- ja Kotitalousnaisten kanssa Ilmastonmuutokseen varautuva viljelijä -hankkeen, kahdeksasluokkalaisten Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin, kansanedustajatapaamisen, Amazing Keski-Suomi -kisan ja monen muun kiinnostavan projektin sekä tietysti edunvalvonnan parissa.

Syksyn ensimmäisiä ajankohtaisia asioita jäsenillemme ovat Yrittäjän aivohuoltamo verkossa -etäkoulutus keskisuomalaisille pienyrittäjille, Kuntoremontti-viikonloppu Tanhuvaarassa Savonlinnassa ja NHK:n ja Maaseutunuorten tempaus suomalaisesta ruoantuotannosta läpi maan.

Työstä aivovoimaa -hanke kutsuu keskisuomalaisia yksinyrittäjiä sekä mikro- ja pienyritysten yrittäjiä työyhteisöineen mukaan kehittämään aivoystävällisempiä työympäristöjä ja työn tekemisen tapoja. Hankkeen tavoitteena on lisätä yrittäjien tietoisuutta elintapojen ja työskentelytapojen merkityksestä aivoterveyteen ja kognitiiviseen jaksamiseen. Saattaapa sivutuotteena osallistuja löytää yrittäjälle tärkeän tasapainon työn ja vapaa-ajan välille! Syksyn ensimmäinen etäkoulutus 24.8. klo 8.30-9.00, aiheena ”Uupuvatko yrittäjän aivot?”. Yrittäjän aivohuoltamo verkossa -etäkoulutuksesta lisää infoa ja ilmoittautumistiedot voit katsoa täältä.

MTK:n jäsenille on tarjolla Kuntoremontti, urheilupainotteinen viikonloppu Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Viikonloppuun kuuluu mm. kuntotestit, ohjattua liikuntaa ja luentoja sekä hyvää ruokaa. Kuntoremontista lisää tietoa löydät täältä.

NHK ja Maaseutunuoret järjestivät 11.-12.8. tempauksen ”30 tunnin matka suomalaisten maataloustuottajien arkeen ja tulevaisuuteen”, jossa JCB Fastrac 8330 traktori hurruutti Nuorgamista Hämeenlinnaan, siis 1300 kilometriä ja 10 leveyspiiriä! Matkan varrella tutustuttiin suomalaiseen ruoantuotantoon ja eri tuotantosuuntiin. Videot ja esittelyt ovat nyt koottuna näkyvissä NHK:n Youtube-kanavalla, jossa voit tutustua eri alueiden tuottajiin, heidän arkeensa ja ajatuksiinsa tulevaisuudesta.

NHK:n Youtube-kanavalta videot löydät täältä ja tapahtumasivun täältä.