Sisältöjulkaisija

null MTK Keski-Suomen kesätytöt esittäytyy

Uutinen

MTK Keski-Suomen kesätytöt esittäytyy

27.5.2019

Hei!  Me olemme Saana Minkkinen ja Tiina Tarvainen. Opiskelemme Saarijärvellä Tarvaalassa agrologeiksi ja aloitamme ensi syksynä viimeisen opiskeluvuotemme. Suoritamme tänä kesänä opiskeluumme osana kuuluvaa erikoistumisharjoitteluamme MKT Keski-Suomella. Kun aloitimme harjoittelun täällä, kumpikaan ei oikein osannut sanoa, mitä kaikkea edunvalvontatyöhön oikein kuuluu. Harjoittelun aikana järjestötoiminta on onneksi alkanut selkeytymään, vaikka opittavaa on vielä hurjan paljon. 

Mitä olemme päässeet tekemään? Seuraavaksi kerromme hieman molemmat ajatuksiamme harjoittelusta.

Tiina: ”Olen suorittanut osan harjoittelustani Sveitsissä, joten olen täällä harjoittelussa vain kuukauden mittaisen pätkän, josta on tähän mennessä kulunut kaksi viikkoa. Ensimmäisen kahden viikon aikana olen päässyt tutustumaan hanke- ja järjestötoimintaan, sekä MTK:n yhteistyökumppaneihin. Pääsin mukaan osallistumaan palavereihin ELY-keskuksen ja ProAgrian kanssa sekä toimimaan kuluttajatyön parissa. Esimerkiksi viime viikolla olimme Pihtiputaalla auttamassa päiväkotilasten maatilapäivässä. Vilskettä ja vipinää riitti, ja pienillä ihmisillä oli paljon ihmeteltävää. Perjantaina työviikkomme viimeinen tapahtuma oli Keski-Suomen maaseutunuorille suunnattu PerjantaiPirtelö Korpilahdella.” 

Saana: ”Harjoitteluni alkoi järjestötyön kannalta kiireiseen aikaan huhtikuun alussa, sillä keväällä järjestetään yhdistysten ja liiton vuosikokoukset. Pääsin siis heti alusta asti järjestötyön ytimeen eli tapaamaan jäseniä. Olen myös päässyt mukaan yritysvierailuille, auttanut järjestämään kuluttajatapahtumia sekä oppinut valtavasti hanketyöstä, vaikuttamisesta ja sisällöntuottamisesta. Lisäksi tänä keväänä on ollut harvinainen vaalikevät, kun eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit ovat osuneet samalle vuodelle. Olemme järjestäneet kaksi vaalipaneelia, mikä on ollut hyvin opettavainen kokemus tapahtuman järjestämisestä, markkinoinnista sekä tietenkin politiikasta. Kesän aikana tulee vielä monenlaisia mielenkiintoisia tapahtumia, joihin olisi tarkoitus mennä avustamaan järjestelyissä.” 

Kaiken kaikkiaan on ollut loistavaa ja antoisa mahdollisuus saada työskennellä Anjan, Elinan ja Ailan kanssa. Harjoittelu on tuonut meille lisää itsevarmuutta työelämää varten ja mahdollisuuden verkostoitua muiden Keski-Suomen luonnonvara-alan toimijoiden kanssa. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea harjoittelu vielä kesän aikana tuo tullessaan. 😊