null Eläinten huono kohtelu ei ole MTK Keski-Suomen mielestä missään tilanteessa hyväksyttävää

Tiedote

Eläinten huono kohtelu ei ole MTK Keski-Suomen mielestä missään tilanteessa hyväksyttävää

21.8.2019

TIEDOTE 21.8.2019

Eläinten huono kohtelu ei ole MTK Keski-Suomen mielestä koskaan hyväksyttävää. Laukaan nautalauman irtipääsyyn ja villiintymiseen liittyy viljelijän uupumus ja väsyminen niin ettei omasta arjesta pystytty enää huolehtimaan. Paikallinen MTK-yhdistys on ilmaissut huolensa kyseisen tilan tilanteesta viranomaisille jo keväällä.

Laukaan nautalauman vaarallisuutta on korostettu. Eläinlääkäri Leena Suojala MTK:sta toteaa nautojen olevan saaliseläimiä ja niiden jouduttua eroon hoitajistaan, voi eläinten käytös muuttua nopeastikin kesystä alkukantaiseksi. Eläimet vieraantuvat ihmisestä, ja kun ne tuntevat olonsa ahdistetuksi ne reagoivat pakenemalla. On erittäin tärkeätä, etteivät niille vieraat ihmiset lähesty eläimiä. Näiden nautojen vaarallisuutta voi verrata isoon riistan, kuten hirvieläimiin.

MTK Keski-Suomi korostaa suunnitelmallisuuden ja nautakarjan käyttäytymisentuntemuksen tärkeyttä haettaessa käytännön ratkaisuja tilanteeseen. Tällä hetkellä päätökset keinoista ovat viranomaisten käsissä.

Juhana Jalkanen
​​​​​​​puheenjohtaja
​​​​​​​MTK Laukaa
0400 665 434

Anja Kettunen
​​​​​​​toiminnanjohtaja
​​​​​​​MTK Keski-Suomi
​​​​​​​040 840 5054