null “Mikä on lehmä” -tempaus tuo naudan kaupunkilaisten ihmeteltäväksi

Tiedote

“Mikä on lehmä” -tempaus tuo naudan kaupunkilaisten ihmeteltäväksi

1.11.2019

Bioreaktori, lapinlehmä Ennuste saapuu tiistaina 5.11.2019 klo 10-12 Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen hiekkakentälle.

Ennuste esittäytyy yleisölle mielellään, sillä se pitää ihmisistä ja on tottunut yleisöön.

MTK Keski-Suomen johtokunta ja maaseutunuorten valiokunta haluavat tuoda hyvässä hengessä naudan tutustuttavaksi yliopiston hiekkakentälle muistuttamaan siitä, että vastuullisesti hoidettuna ja tuotettuna lehmällä on Suomessa monia positiivisia ympäristö- ja muita vaikutuksia. Lehmän käyttämä rehu sitoo hiiltä, lanta toimii lannoitteena, laidunnus lisää luonnon monimuotoisuutta ja suomalaisen ruuantuotannon vesijalanjälki on kestävä. Vesi-intensiivisiä kotieläintuotteita on hyvä tuottaa maassa, jossa makean veden varat ovat runsaat. Suomessa yli 80 % naudanlihasta tuotetaan maidontuotannon sivutuotteena. Naudanlihan- ja maidontuotannosta syntyy kasvihuonekaasupäästöjä, mutta niiden minimoimiseksi ja nurmien hiilensidonnan tehostamiseksi tehdään maataloudessa paljon töitä.

Tilaisuudessa lehmien omistaja, yrittäjä Satu Jalkanen esittelee Ennusteen ja keskisuomalaiset maidontuottajat kertovat laajemmin suomalaisesta ruoantuotannosta ja sen merkityksestä ympäristölle sekä kansantaloudelle.

Kutsumme median edustajat, opiskelijat, opiskelijakuntien ja korkeakoulujen edustajat sekä muut kaupungilla liikkuvat keskustelemaan ja tutustumaan Ennusteeseen ja nappaamaan lehmäselfiet!

MTK:n maaseutunuoret, SLC-nuoret ja Helsingin yliopiston kotieläintieteen opiskelijoiden Akateeminen karjakerho AKK järjestävät samaan aikaan 5.11. oman mikä on lehmä? -tempauksen Helsingin yliopistolla.

Lisätietoja:
Tero Lahti, puheenjohtaja, MTK Keski-Suomi, 0400 830 979
Elina Nummela, toiminnanjohtaja, MTK Keski-Suomi, 050 590 2774, elina.nummela@mtk.fi